pátek 1. ledna 2016

Silvestr

Jela tam s tím, že chce kouřit a pít..
Vyzvedl ji ve středu po obědě.. Nebylo jí to zrovna dvakrát příjemné, přece jenom, byl to její ex.. Plus další dvě kamarádky, samozřejmě by nejela jen s ním sama..
Půl hodiny jim trvalo, než se vůbec probojovali do chalupy.. Vytápěli to asi dvě hodiny, uvařili si polévku, jedli a kouřili k tomu vodnici.. Borůvkovou vodnici :3
Zavolali jim ti dva, ať jdou naproti pomoci s věcmi.. Celý večer vlastně jen seděli, povídali si, kouřili vodnici a neskutečně moc se nasmáli.. Hráli jakousi deskovou hru, připadali si jako banda bláznů.. A byli šťastní.. V tu chvíli si uvědomila, že nechce odjet zítra, ale že s nimi chce ještě na Silvestra zůstat, protože doma by asi zemřela pod návalem svých myšlenek.. Vypila dva panáky limetkového a hruškového Amundsena, bylo to vážně hnusný, ale pila, protože chtěla pít.. Ale moc to v sobě necítila.. Za ten první večer byly ony tři čtyřikrát kouřit.. Uvědomovala si, že to dělá i trochu z trucu, ale prostě z rebélie.. Vyzkoušela borůvkové Camelky a nic jí v ten večer nechybělo.. Večer hráli a zpívali sprosté písničky.. Byla to hrozná sranda, to by jeden neřekl.. Spát šli asi v půl třetí, přičemž ještě "přijel Karel z Prahy" (hra o střídání postelí prostě, i když za to jméno by vraždila) a debatovalo se o šavlozubých srnkách..
Druhý den se probudili asi v půl deváté, na okno jim bušil kamarád, ať ho koukají pustit dovnitř.. K snídani štrůdlíček do postele, což bylo pro ně všechny rozhodně fajn, kdo má totiž do té zimy vstávat ze spacáku.. Jen tak se flákali, kecali, hráli na kytary a zpívali.. Byli se projít, napadl sníh a krásně svítilo slunce.. Zatím smutná nebyla, věděla, že to přijde až večer.. Dělali pomazánky na chlebíčky, kouřili vodnici.. A smáli se.. Panák medoviny do čaje,dva panáky Jima Beama, přípitek šampaňským a panák Jacka Danielse, dětské šampáňo (nikomu z nich nechutnalo, nebylo to ani šáňo) a sem tam trochu černého piva.... Motala se jí hlava a moc dobře si uvědomovala, že je opilá.. Ale ona chtěla být opilá.. I když jí z toho nic nechutnalo, všechno bylo nechutně sladké.. Hráli si na rodinku a ona byla nejstarší dcera.. Nebyli opilí, takhle se chovali pořád.. A to byl důvod, proč s nimi vždycky jezdila, přišla na jiné myšlenky a cítila se naprosto v pohodě.. Pozorovali ohňostroj, prskali prskavky, hráli na kytaru.. Ležela na palandě s nohama opřenýma o vrchní postel a zpívala..
Třetí den se probudili až v půl jedenácté.. Popravdě, ještě nikdy takhle dlouho nespala.. Takže si vlastně rovnou dali oběd.. A pak už jela domů..
Byla ráda, že s nimi jela, protože doma by se asi zabila.. S nimi vždy přišla na jiné myšlenky, nebyla smutná.. A tak.. Znáte to..
Vykouřily spolu, za ty vlastně dva dny, skoro celou krabičku jejích cigaret.. Alespoň si koupí nové.. A nejspíš stejné..
Její ex po ní pořád koukal, řekl jí, že jí to sluší.. Ale ona už to prostě nechtěla.. Trápilo ji teď něco úplně jiného..
Měla hroznou srandu z toho, když s ním napůl vykouřila jednu svojí cigaretu.. Chtěl vědět, jak chutná sladký filtr.. Nekouřil, měla srandu z toho, že ho kazí.. Ale věděla, že si zahrává a akorát mu dává falešné naděje.. Ale pro tentokrát tu byla ta mrcha ona.. Mrcha se zlomeným srdcem.. Hm..
Šťastnej Novej rok..

Žádné komentáře:

Okomentovat