středa 23. prosince 2015

Vzrušení a bílé víno

Ujel jí autobus.. Měla asi tak pět vteřin (dobře, to asi ne) na proběhnutí knihkupectví.. Popadla tu malou růžovou knížečku a spěchala ke kase..
Tramvaj jí už neujela, ale vzhledem k tomu, že tam přijela asi o 20 minut dýl, šla sama.. Lesem.. Po tmě.. Směr? Nějak tak nahoru, lehce doleva, přibližně tak..
Seděli u ohně, zpívali a ona hrála.. Po dlouhém pokusu o vybrnkávání správných akordů uznali, že na tuhle písničku by potřebovali varhany.. OK, proč ne, příští rok by mohla vyrazit o půl roku dřív a dotáhnout tam nahoru do lesů varhany :D
(Ne, já vím, že se tenhle for nedá pochopit :D)
Cestou zpátky se jí ptali, jestli není smutná.. Ona se jen nuceně usmívala a kroutila hlavou.. Chtěla to mít za sebou..
Připadala si hezká.. Koupila si obyčejné černé pánské tričko, usmála se na blonďáka za pokladnou.. Blonďaté kudrnaté vlasy měl pečlivě stažené malou černou gumičkou..
Připadala si toho večera až moc hezká.. Uvědomovala si, že její tolikrát zmoklé a větrem zacuchané vlasy, z pod nichž vykukovaly dready, asi za moc nestojí.. Ale nemohla si pomoct, nepřítomně si prohlížela procházející lidi a užívala si všech těch tlumených barevných světýlek.. Milovala světýlka..
Ve vlaku domů poprvé otevřela tu malou růžovou knížečku.. Chtěla do ní jen nahlédnout, než se vlak rozjede, avšak.. Než dojela domů, zhltla 1/3 jejího obsahu a málem zapomněla vystoupit..
Po dlouhém dni si lehla do horké voňavé vany se sklenkou bílého vína a knížkou.. Stále přemýšlela, proč ji ta knížka tak trochu vzrušovala.. To proto, že je ještě panna? Vzrušovalo ji i vědomí, že se uspokojuje někdo jiný.. Ale bylo to tím, že byla stále panna, nebo to tak cítil i někdo další? Nějak nikdy neměla odvahu se na tohle zeptat, ačkoli o tomto tématu jinak problém mluvit neměla.. Byla vzrušená vínem i čtením, vypustila vanu, uspokojila se.. A šla si lehnout..
Tenhle den byl moc fajn, uvědomila si ještě před tím, než usnula.. Žádné zbytečné hádky..
...
Zdál se jí skvělý sen.. A kdosi ji nazval líbací děvkou.. No co, ona si nezačala ani s jedním tím člověkem :D


Žádné komentáře:

Okomentovat